Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan onze website. Lees onze Privacy Policy
Select Page

Elke week in de bus

Meer dan 2,6 miljoen lezers

Een zoekertje plaatsen?

Deze week op het menu: gegratineerde pasta met courgette

Dit heb je nodig:

  • 400 gr grote pastanesten
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje look
  • ½ courgette, in blokjes
  • 100 ml gevogeltebouillon
  • 200 ml room
  • 10-tal kerstomaatjes, in twee gesneden
  • 2 takjes verse rozemarijn, fijngehakt
  • 100 gr geraspte gruyère
  • peper – zout

Zo maak je het:

  • Kook de pasta zo goed als gaar in gezouten water. Giet ze af.
  • Stoof de ui, de look en de courgetteblokjes aan in een klontje boter. Blus met de gevogeltebouillon en voeg vervolgens ook de pasta toe. Kruid het geheel met peper, zout en rozemarijn.
  • Doe na enkele minuten de room, de kerstomaatjes en de helft van de gemalen kaas erbij. Meng goed. Schep de pasta in een ovenschaal, strooi er de rest van de kaas over en plaats de schotel enkele minuutjes onder de grill totdat de kaas mooi bruin gesmolten is.

Een recept van njam!-chef Jan Buytaert. Het Weekmenu, elke zaterdag om 9u, 12u en 23u30 op njam! Alle recepten vind je terug op www.njam.tv