Select Page

Elke week in de bus

Meer dan 2,6 miljoen lezers

Deze week op het menu: Griekse salade

Amylia De Schepper staat elke week in onze krant met een heerlijk recept. Honger naar meer? Amylia is ook een fanatiek foodblogster. Meer van haar heerlijke recepten vind je op haar blog: www.cookameal.be.

 

Dit heb je nodig (4 pers.)

3 grote tomaten, 1 komkommer, 1 rode ui, 12 zwarte olijven zonder pit, 200g feta, verse peterselie, 4 el olijfolie, 1 el rode wijnazijn, ½ tl oregano, peper en zout

 

Zo maak je het

  • Snij de tomaten in partjes.
  • Halveer de komkommer in de lengte en snij hem vervolgens in plakjes.
  • Snij de ui in dunne ringen.
  • Meng de groenten door elkaar in een mengkom.
  • Voeg de olijven toe en schep om.
  • Verkruimel de feta en meng door de salade.
  • Meng de olie samen met de rode wijnazijn tot dressing.
  • Breng op smaak met peper, zout en oregano.
  • Giet de dressing over de salade.
  • Werk de salade af met fijngehakte peterselie.