Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan onze website. Lees onze Privacy Policy
Select Page

Elke week in de bus

Meer dan 2,6 miljoen lezers

Een zoekertje plaatsen?

Deze week op het menu: Muffins met bosbessen

Amylia De Schepper staat elke week in onze krant met een heerlijk recept. Honger naar meer? Amylia is ook een fanatiek foodblogster. Meer van haar heerlijke recepten vind je op haar blog: www.cookameal.be.

 

Dit heb je nodig (8 à 10 muffins)

120 g boter, 120 g suiker, 250 g zelfrijzende bloem, ½ tl zout, 150 ml melk, 2 eieren, 1 tl vanille-extract, 200 g bosbessen, extra: bakblik voor muffins en papieren cups

 

Zo maak je het

  • Verwarm je oven voor op 200°C.
  • Smelt de boter op een zacht vuur, laat ze niet kleuren.
  • Meng alle droge ingrediënten door elkaar.
  • Giet de melk al roerend bij de bloem.
  • Breek de eieren een voor een in het beslag en roer goed.
  • Giet de boter en het vanille-extract erbij en meng tot een glad beslag.
  • Schep de bosbessen onder het beslag.
  • Plaats in elke vorm van het bakblik een papieren cup.
  • Vul elke cup tot bijna tegen de rand met het beslag.
  • Bak de muffins 20 minuten in de voorverwarmde oven.