Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan onze website. Lees onze Privacy Policy
Select Page

Elke week in de bus

Meer dan 2,6 miljoen lezers

Een zoekertje plaatsen?

Deze week op het menu: Pizza scampi

Amylia De Schepper staat elke week in onze krant met een heerlijk recept. Honger naar meer? Amylia is ook een fanatiek foodblogster. Meer van haar heerlijke recepten vind je op haar blog: www.cookameal.be.

 

Dit heb je nodig (2 pers.)

8 à 10 scampi’s, sap van ½ limoen + 1 el extra, 4 el olijfolie, handvol verse bladpeterselie (ongeveer 25 g) + extra, 2 tenen look, 1 pizzadeeg, ½ ui, 100 g geraspte mozzarella, peper en zout, rode pepervlokken

 

Zo maak je het

  • Pel de scampi’s. Tip: zijn het grote scampi’s, snij ze dan in twee zodat ze voldoende garen op de pizza.
  • Meng 1 el olijfolie met het sap van ½ limoen.
  • Marineer hierin de scampi’s.
  • Verwarm je oven voor op 220°C.
  • Mix de peterselie samen met 3 el olijfolie, look, en 1 el limoensap tot een gladde pesto.
  • Kruid met peper en zout.
  • Rol het pizzadeeg uit.
  • Bestrijk de pizzabodem met de peterseliepesto.
  • Snij de ui in fijne ringen en verdeel deze over de pizza.
  • Schik de scampi’s op de pizza.
  • Bestrooi met de geraspte mozzarella.
  • Bak de pizza 15 à 20 minuten in de oven.
  • Werk af met verse peterselie en rode pepervlokken.