Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan onze website. Lees onze Privacy Policy
Select Page

Elke week in de bus

Meer dan 2,6 miljoen lezers

Een zoekertje plaatsen?

Deze week op het menu: Aspergetaart

Amylia De Schepper staat elke week in onze krant met een heerlijk recept. Honger naar meer? Amylia is ook een fanatiek foodblogster. Meer van haar heerlijke recepten vind je op haar blog: www.cookameal.be.

 

Dit heb je nodig (4 pers.)

4 grote vellen filodeeg, 500 g witte asperges, 3 eieren, 100 ml room, <EP>1 potje Griekse yoghurt (125g), gerookte zalm, olijfolie, handvol verse peterselie, peper en zout, bakvorm.

Zo maak je het

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Snij de houtige onderkant van de asperges en schil ze.
  • Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de asperges 5 min.
  • Klop de eieren luchtig samen met de Griekse yoghurt en de room.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de peterselie fijn en meng door de vulling.
  • Bekleed je bakvorm met bakpapier.
  • Schik een vel filodeeg in de bakvorm en bestrijk met een dun laagje olijfolie.
  • Herhaal dit met de overgebleven vellen.
  • Verdeel de gerookte zalm over de bodem van filodeeg.
  • Leg de asperges met de kopjes afwisselend naar boven en beneden op de gerookte zalm.
  • Giet de vulling erover.
  • Bak de aspergetaart in ongeveer 35 min. goudbruin.