Select Page

Elke week in de bus

Meer dan 2,6 miljoen lezers

Deze week op het menu: Lamskroontje met harissa en pistache

Amylia De Schepper staat elke week in onze krant met een heerlijk recept. Honger naar meer? Amylia is ook een fanatiek foodblogster. Meer van haar heerlijke recepten vind je op haar blog: www.cookameal.be.

 

Dit heb je nodig (4 pers.)

2 lamskroontjes (8 koteletjes in elk stuk), peper en zout, olijfolie, 1 el harissa, 1 teen look (fijngehakt), 1/2 el zachte boter, 1/2 el citroensap, 65 g fijngehakte pistachenoten (niet gezouten!), 2 el panko (Japans paneermeel), 1/2 el verse tijm (fijngehakt), 2 el platte peterselie (fijngehakt)

Zo maak je het

  • Kruid het vlees met peper en zout.
  • Verwarm je oven op 200°C.
  • Meng de harissa, fijngehakte look en zachte boter samen met het citroensap in een kommetje.
  • Doe nu hetzelfde (in een apart kommetje) met de fijngehakte pistachenoten, panko en verse kruiden.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en schroei de lamskroontjes dicht aan beide kanten.
  • Leg de lamskroontjes in een ovenschotel.
  • Wrijf de bovenzijden in met het harissamengsel.
  • Verdeel nu het pistachemengsel over de ingesmeerde lamskroontjes en druk goed aan.
  • Zet het vlees nu 10 à 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Neem het vlees eruit en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Verdeel het lamsvlees in porties en serveer.

Tip: Haal de lamskroontjes een kwartiertje voor je aan de bereiding start al uit de koelkast. Dankzij de kamertemperatuur zal het vlees nadien mooier garen!