Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan onze website. Lees onze Privacy Policy
Select Page

Elke week in de bus

Meer dan 2,6 miljoen lezers

Deze week op het menu: Kerstomaatjes plaattaart

Amylia De Schepper staat elke week in onze krant met een heerlijk recept. Honger naar meer? Amylia is ook een fanatiek foodblogster. Meer van haar heerlijke recepten vind je op haar blog: www.cookameal.be.

 

Dit heb je nodig (1 taart)

1 vel bladerdeeg, 400 g kerstomaatjes (+- 30 stuks), 150 g zachte geitenkaas, 2 el olijfolie, 1 el citroensap, verse basilicum, peper en zout

 

Zo maak je het

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Meng de geitenkaas met de olijfolie en het citroensap tot een gladde massa.
  • Kruid met peper en zout.
  • Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Smeer het geitenkaasmengsel over het bladerdeeg. Zorg ervoor dat je langs de randen ongeveer 1/2 centimeter ruimte overlaat.
  • Halveer de kerstomaatjes en schik ze op de taart.
  • Besprenkel de tomaatjes met olijfolie.
  • Bak de plaattaart in 25-30 minuten in de oven goudbruin en gaar.
  • Neem de taart uit de oven en werk ze af met een snuifje grof zout en verse basilicum.
  • Tip: deze taart is heerlijk als lunch met een frisse salade.