Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan onze website. Lees onze Privacy Policy
Select Page

Elke week in de bus

Meer dan 2,6 miljoen lezers

Een zoekertje plaatsen?

Deze week op het menu: Marokkaanse salade

Amylia De Schepper staat elke week in onze krant met een heerlijk recept. Honger naar meer? Amylia is ook een fanatiek foodblogster. Meer van haar heerlijke recepten vind je op haar blog: www.cookameal.be.

 

Dit heb je nodig (4 pers.)

250g tabouleh*, 1 rode ui, 1 roze pompelmoes, 2 appelsienen, sap van 1/2 limoen, 3 takjes munt, scheutje olijfolie, peper en zout
*Check de verpakking, de bereidingswijze kan soms verschillen

 

Zo maak je het

  • Verdeel de tabouleh in een schotel.
  • Vul de schotel met kokend water tot de tabouleh net onder staat.
  • Laat enkele minuten wellen, tot het water is opgenomen.
  • Roer los met een vork en laat afkoelen.
  • Pel de citrusvruchten en snij de partjes tussen de vruchtvliezen uit.
  • Snij de muntblaadjes fijn en meng ze onder de partjes citrusvrucht.
  • Pel de ui en snij in fijne ringen, voeg toe.
  • Meng het limoensap onder de vruchten.
  • Kruid met peper en zout, werk af met een scheutje olijfolie.
  • Meng nu de tabouleh onder deze kleurrijke mengeling.